thuisbatterij geplaatst door Solve Techniek

Wat kost een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een systeem van grote batterijcellen die opgewekte energie, bijvoorbeeld van zonnepanelen, opslaat. Er zijn verschillende soorten en maten thuisbatterijen, en wij werken vaak met modulaire systemen. Deze zijn eenvoudig uit te breiden van 5 kWh tot 20 kWh. Met een thuisbatterij sla je zonne-energie op voor gebruik wanneer de zon niet schijnt, waardoor je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet. In combinatie met de juiste omvormer wordt de opgewekte stroom omgezet van wisselstroom naar gelijkstroom en opgeslagen in de thuisbatterij. Wanneer je de opgeslagen stroom wilt gebruiken, zet de omvormer de stroom weer om naar wisselstroom.

Welke thuisbatterij heb ik nodig?

De keuze voor een thuisbatterij hangt af van je energieverbruik. We bespreken dit graag samen met jou en kijken naar je verbruik om een passende oplossing te bieden. Een indicatie van de kosten voor een veelgekozen combinatie van een omvormer en een thuisbatterij van 10 kWh ligt tussen de 7000 Euro en 10.000 Euro Ook bekijken we welk energiecontract je hebt, vast of dynamisch, en of je al zonnepanelen hebt die nog goed functioneren. Indien nodig kunnen we ook de vervanging van je zonnepanelen meenemen in de berekening. Kortom, een maatwerkplan is essentieel om te zien wat nodig is om op de lange termijn geld te besparen.

Voordelen van een thuisbatterij

Een thuisbatterij biedt diverse voordelen. Je bent minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en kunt geld verdienen met een dynamisch energiecontract door zonne-energie op te slaan voor later gebruik. Dit optimaliseert je zonne-energie en bespaart geld doordat je kunt handelen in energie. Wil je meer weten over de thuisbatterij en de kosten? Solve Techniek komt graag bij je langs voor een vrijblijvend adviesgesprek. Neem contact met ons op voor meer informatie.